We’ll meet again…

Den senaste tiden här på redaktionen har gått i mötets tecken. En snabbt inplanerad reportageresa tog mig till RC-dagen i Växjö. Det blev en lördag fylld av möten med entusiaster och läsare. Den följdes sen upp av flera dagar av ytterligare möten, som ni kommer få läsa om i kommande nummer.

Lagom hemkommen till redaktionen var det dags för årets Leksaksmässa i Nürnberg. Efter år av pandemipaus skulle leksaksbranschen åter mötas i mässans enorma hallar. För egen del blev det i år på distans genom samarbete med bland annat utländska branschkollegor. Det personliga mötet på mässan är värt mycket, men när relativt många stora aktörer i modellbranschen valt att inte boka montrar på årets evenemang blev beslutet att stanna på redaktionen. Här satt jag och mindes tillbaka på både goda och mindre bra möten på mässan. Som den långa diskussionen med det stora företagets utvecklingschef eller säljaren som bara läste innantill i katalogen. Personliga möten, men med helt olika behållning.

Som vanligt möttes årets besökare av en massa spännande nyheter, men faktum är att de allra flesta var kända långt innan mässan öppnade. Idag sprids nyheterna över världen med en hastighet som är obeskrivbar. Är du på något sätt uppkopplad har du kanske redan läst om alla de nyheter vi presenterar i detta nummer. Nyhetsprospekten har fyllt den egna inkorgen både under mässveckan och därefter. Även från företag som inte medverkat på mässan har nyheterna presenterats som ”messeneuheiten”, i ett fall dessutom med mässans logotyp överst i nyhetsbrevet. Det finns nog en risk att denna tillverkare kommer få möta mässans jurister.

Oavsett om tillverkarna mött återförsäljarna och media i Nürnberg eller inte så är det tydligt att många företag planerar för massor av modeller. Om alla blir verklighet återstår att se. En skakig omvärld påverkar naturligtvis oss alla, inte minst modelltillverkarna.

Veckan innan detta nummer gick i tryck fick jag möjligheten att möta massor av människor på Munktellmuseet i Eskilstuna. Det är tydligt att modellhobby är något som uppskattas av både unga och gamla! Det är glädjande att det återigen planeras för massor av möten, hobbymässor och träffar de kommande månaderna. Inte sedan innan pandemin har Hobby-
kalendern varit så omfattande som i detta nummer! Kanske möts vi på något av alla de evenemang som planeras?

Så till sist vill jag tacka för att du är en av dem som läser Allt om Hobby!

…I know we’ll meet again some sunny day…