Trafikflygplan i depron

Morgan Rönnqvists passion för trafikflyg väcktes redan i unga år och intresset utvecklades med åren till modellbygge av stora och lätta flygplan i depron. Den här artikeln är resultatet av ett besök hemma hos Morgan, strax utanför Kalmar.

Jag minns tydligt hur nyfiken jag blev första gången jag såg Morgan Rönnqvists Fokker F28 flimra förbi, i nån av Facebookgrupperna för modellflyg. ”Det där bygget måste jag få veta mer om”, tänkte jag. Morgan har byggt modeller sedan barnsben. Först linflyg och därefter radio. Hela tiden har han fascinerats av trafikflygplan. Linjeflyg trafikerade Kalmar redan från sent 50-tal, och under hans uppväxt nära flygplatsen kom just Fokker F28 att prägla pojkdrömmarna. Därför var just trafikflygplan en naturlig utveckling av modellbyggandet för Morgan. Men hur bygger man trafikflygplan i depron?

Ovanstående är inledningen på denna artikel. Artikeln i sin helhet finns att läsa i Allt om Hobby nr 3/2019. Ladda ner appen Allt om Hobby och köp numret digitalt eller beställ papperstidningen i vår webbutik.

Allt om Hobby nr 3/2019 fanns ute till försäljning hos våra återförsäljare under juli och augusti 2019! Du kan fortfarande hitta tidningen i vissa välsorterade hobbybutiker och den går att beställa direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik!

Du kan också prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera. Du kan även läsa tidningen digitalt i vår app. Läs mer här!