Modeltog for alle

Dansk modelljärnvägsmässa med med bredd. Med handlare och utställningar på 4000 kvadratmeter och ett tjugotal fungerande anläggningar är ”Modeltog for Alle” en av de stora hobbymässorna i Norden.

Den sista helgen i mars arrangerades mässan ”Modeltog for alle” i Taastrup Idræts Center. Dansk Modeljernbane Union (DMJU) stod som arrangör, för 24:e gången i ordningen, för evenemanget som lockar tusentals intresserade under en helg i slutet av mars varje år. Ända sedan starten 1994 har mässan växelvis arrangerats öster respektive väster om Stora Bält. Ett vettigt sätt för att göra evenemanget tillgängligt för besökare från hela landet. DMJU är en samarbetsorganisation för modelljärnvägklubbar i Danmark. Idag organiserar man 105 stycken stora och små lokala klubbar och föreningar. Organisationen grundades 1961 och har som huvudsakligt syfte att verka för ett ökat samarbete mellan mj-klubbar och för att främja intresset för modelljärnvägshobbyn bland allmänheten. Mässan som sedan några år går under namnet ”Modeltog for Alle” är kanske den viktigaste delen i organisationens verksamhet. Veckorna innan evennemanget hade 7000 fribiljetter till mässan delats ut bland skolbarn i Köpenhamnsområdet och skyltarna för evenemanget dök upp lite överallt i västra Köpenhamn.

 

Ovanstående är inledningen på denna artikel. Artikeln i sin helhet finns att läsa i Allt om Hobby nr 3/2019. Ladda ner appen Allt om Hobby och köp numret digitalt eller beställ papperstidningen i vår webbutik.

Allt om Hobby nr 3/2019 fanns ute till försäljning hos våra återförsäljare under juli och augusti 2019! Du kan fortfarande hitta tidningen i vissa välsorterade hobbybutiker och den går att beställa direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik!

Du kan också prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera. Du kan även läsa tidningen digitalt i vår app. Läs mer här!