Den moderna bilen

Volvo PV36 blev en försäljningsmässig flopp, men postumt ett hett eftertraktat kultfordon. BoS har nu skapat en modell av ”Cariocan” i skala 1:18.

Volvo PV36 var med sina tydliga amerikanska drag och utvecklad teknik en mycket modern bil när den levererades från Volvofabriken år 1935. Modellen producerades under bara två år och de flesta bilarna gick på export. Med endast 500 tillverkade bilar var det en försäljningsmässig flopp. Flera konstruktionsmissar, som exempelvis en för klen motor sett till bilens vikt och avsaknaden av ett självbärande chassi, kan ha varit bidragande orsaker. Volvo hade dessutom dålig tajming i en bilbransch som snabbt förändrades och PV36 blev en parentes i biltillverkarens historia.

Detta var inledningen på artikeln. Läs mer i Allt om Hobby nr 3/2019.

Allt om Hobby nr 3/2019 fanns ute till försäljning hos våra återförsäljare under juli och augusti 2019! Du kan fortfarande hitta tidningen i vissa välsorterade hobbybutiker och den går att beställa direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik!

Du kan också prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera. Du kan även läsa tidningen digitalt i vår app. Läs mer här!