Passion för leksaker

I Eslöv har familjen Sundberg förvandlat den gamla textilfabriken till ett eldorado för alla leksaksentusiaster. Mer än 70 år av hängivet samlande av de saker som roat barn och vuxna under generationer finns i det egna museet.

Med ett brinnande intresse för modeller och leksaker har Håkan Sundberg tillsammans med sin far och sina barn skapat Eslövs Leksaksmuseum. Familjens tidigare textilfabrik inrymmer idag en omfattande kollektion av samlarmodeller, dockor, modelltåg, lego och mycket mer av de prylar som givit både unga och äldre glädje under generationer. Samlandet startade redan 1946 då Håkans pappa Stig införskaffade de första modellerna. Modelljärnvägen och Mekano var under många år i fokus för samlandet, men genom åren har intresset breddats till att omfatta även andra leksaker.

Detta var inledningen på artikeln. Läs mer i Allt om Hobby nr 3/2019.

Allt om Hobby nr 3/2019 fanns ute till försäljning hos våra återförsäljare under juli och augusti 2019! Du kan fortfarande hitta tidningen i vissa välsorterade hobbybutiker och den går att beställa direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik!

Du kan också prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera. Du kan även läsa tidningen digitalt i vår app. Läs mer här!