Uppföljning!

Ni är många som de senaste veckorna har hört av er med synpunkter på det faktum att Allt om Hobby försvinner från tidskriftshyllorna i livsmedelsbutiker och oberoende kiosker från och med nästa nummer. Efter sex år som utgivare var detta det största beslutet sedan valet att ta över utgivningen. Samtidigt fanns det nu egentligen inga valmöjligheter. En sjunkande försäljning och snabbt stigande kostnader är en kombination som inte passar någon verksamhet som måste gå runt för egen maskin. Det är ni som prenumererar och köper lösnummer som gör att vi kan betala skribenter, tryck, distribution och allt annat som krävs för att ge ut en tidskrift som Allt om Hobby.

Från och med nr 1/2023 koncentreras försäljningen till enbart Pressbyråns hundra största butiker och i och med detta försvinner tidskriften från närmare 700 butikshyllor runt om i landet. Förändringen kommer inte påverka lösnummerförsäljningen i Norge och Danmark. På många orter försvinner den lokala närvaron helt och en del av er kommer få tiotals mil till närmaste återförsäljare. Jag kan förstå den frustration som några av er har uttryckt. Jag vet att en del föredrar att välja om de ska köpa tidskriften efter att ha bläddrat igenom den i butiken och att en prenumeration inte passar alla av andra orsaker, men för många kommer prenumerationen vara det bästa sättet att läsa Allt om Hobby framöver.

Att Allt om Hobby försvinner från den lokala butiken kan göra att en del kan komma att tro att tidskriften lagts ned och det kommande året behöver vi ha hjälp av dig som gillar Allt om Hobby. Bli vår ambassadör! Berätta för vänner och bekanta om vad du har läst i tidskriften. Dela våra inlägg på sociala medier och hjälp oss hitta fler läsare.

I detta sista nummer för året har jag själv tagit mig runt i landet och gjort reportage från både Stockholms Miniatyrmässa och C4 Open i Malmö. Vi hälsar på hos Amalgam Collection som gör helt unika bilmodeller och bygger kanalbåten Juno i kartong. Vi presenterar flera nya modellprojekt, eller vad sägs om en svensk Kungstiger, Tunnan i skala 1:32 eller Volvos Sugga som crawler. Detta och mycket mer hittar du på de kommande sidorna.

Ännu ett år med Allt om Hobby är därmed till ända, jag hoppas att årets utgivning inspirerat och skapat idéer till egna projekt. Har du något du vill visa eller skriva om så tveka inte att höra av dig till mig!