NMJ:s Y1-modell levererad

NMJ har i tre år aviserat att företaget planerar en modell av den svenska dieselmotorvagnen Y1. Nu har den blivit verklighet. 

Dieselmotorvagnen Y1 var vanligt förekommande på bibanor över hela landet under 1980- och 1990-talet. Idag är de flesta avvecklade och har fått nytt liv på spår i både Sydamerika och i sydöstra Europa. Några få individer finns dock ännu i trafik även i Sverige.

Det har tillverkats modeller i skala 1:87 av både Modellproduktion och One87 (här kan du läsa vår egen synare av denna modell), men många har saknat en serietillverkad färdigmodell i plast. Den aviserades för decennier sedan av Lima utan att bli verklighet. NMJ presenterade en prototyp för en kommande produktion redan våren 2017 och efter en lång väntan är nu modellen här.

NMJ:s eget inlägg på facebook om leveransen av den första serie  delades snabbt av många förväntansfulla entusiaster som alla längtat efter denna modell. Först ut är en begränsad serie med modeller i motorvagnens ursprungliga orange färgsättning.

Foto: NMJ