Välkommen till Skenhult

I Skenhult har tiden stannat vid den period då tågen var orangefärgade eller bruna. Vi har besökt en kompakt anläggning som erbjuder både utmanande växling och möjlighet till trafik med långa tåg.

En god vän till mig brukar poängtera vikten av att anpassa sig till förutsättningarna. Att så att säga ”gilla läget”. Jag tror att de flesta av oss modellrallare alltid vill ha mer plats för vår modelljärnväg. Men
medan en del låser in sig i det faktum att det är för trångt gör andra vad de kan med vad de har. Och en av dem är Bengt. I
mitten av 1980-talet flyttade han in i villan tillsammans med Gunilla och med en växande familj under samma tak var utrymmet begränsat. När det övre planet i villan inreddes skapades emellertid ett utrymme på 3 x 2,5 meter, i vinkel med familjens vardagsrum. Här fanns möjligheten att ge Märklinmodellerna från pojkåren nytt liv. Men med ökande krav på naturtrogenhet och god funktion valde Bengt att överge den gamla plåträlsen och samlingen av modeller från Märklin. Roco hade vid den här tiden presenterat sina första svenska lok och vagnar, och
valet att helt och hållet byta system var enkelt för Bengt. Ända sedan dess är det 2-räls som gäller.

Ovanstående är inledningen på denna artikel. Artikeln i sin helhet finns att läsa i Allt om Hobby nr 1/2020. Ladda ner appen Allt om Hobby och köp numret digitalt eller beställ papperstidningen i vår webbutik.

Allt om Hobby nr 1/2020 fanns ute till försäljning under perioden mars-april 2020! Du kan fortfarande hitta tidningen i vissa välsorterade hobbybutiker och den går att beställa direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik!

Du kan också prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera. Du kan även läsa tidningen digitalt i vår app. Läs mer här!