Emmas modeller

Emma är modellbyggaren med det stora hjärtat för drakar och dinosaurier. I hobbyrummet har så väl byggsatser och scratchbyggen blivit uppmärksammade modeller och dioramor. Emmas modeller – drakar, dinosarier och mycket annat.

Hemma hos Emma Persson är modellerna inget som göms undan i hobbyrummet. Här får de synas och ta plats. Allt ifrån mäktiga drakar och förhistoriska dinosaurier till andra varelser och väsen. En vacker Majungatholus Athopus-hona möter oss redan i hallen. På en byrå i ett rum intill vardagsrummet vakar draken Fluffy. Inspirationen till kreativiteten vid byggbordet har sin tydliga grund i fantasyvärlden och förhistorisk tid. De modeller som Emma skapat har i många fall både vassa tänder och långa klor.

Modellbygge är ett intresse som följt Emma under flera år. På byggbordet har det passerat massor av modeller. En hel del flygplan och något fordon, men framför allt figurer och olika varelser. I de flesta fall i form av byggsatser, men de senaste åren har även ett antal scratchbyggen fått växa fram vid byggbordet. Ett i grunden stort hjärta för dinosaurier gjorde att Emma upptäckte det enorma utbudet av byggsatser med just dessa som förebild. Internationellt sett är det många med intresse för modeller av de förhistoriska djuren. Men trots att dinosauriemodellerna är något som Emma byggt och visat under många år har hon i Sverige bara träffat några få med en liknande inriktning på sitt modellskapande.

Ovanstående är inledningen på denna artikel. Artikeln i sin helhet finns att läsa i Allt om Hobby nr 4/2019. Ladda ner appen Allt om Hobby och köp numret digitalt eller beställ papperstidningen i vår webbutik.

Allt om Hobby nr 4/2019 fanns ute till försäljning hos våra återförsäljare under september och oktober 2019! Du kan fortfarande hitta tidningen i vissa välsorterade hobbybutiker och den går att beställa direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik!

Du kan också prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera. Du kan även läsa tidningen digitalt i vår app. Läs mer här!