B 17A från Tarangus


I en orolig omvärld behövde det svenska flygvapnet i slutet av 1930-talet snabbt förstärkas och SAAB i Linköping konstruerade och byggde bombflygplanet B 17. Tarangus har nu gjort flygplanet i skalan 1/48.

Tarangus har gett ut många modeller av svenska flygplan i skalorna 1/48 och 1/72. Den senaste modellen från företaget är en SAAB B 17 i skala 1/48. Modellen av den svenska störtbombaren är en kortserie-modell, men det märker man inte mycket av när man tittar på delarna i lådan, de fina detaljerna och panellinjerna. Modellen levereras med en tydlig steg för steg beskrivning med bilder som på ett bra sätt beskriver de olika momenten i bygget. Det förekommer gjutskarvar på de mindre delarna, och en del av inloppstapparna måste tas bort för att inte synas eller komma i vägen. Det var inga problem att ta bort dessa visade det sig när jag startade bygget

Ovanstående är inledningen på denna artikel. Artikeln i sin helhet finns att läsa i Allt om Hobby nr 4/2019. Ladda ner appen Allt om Hobby och köp numret digitalt eller beställ papperstidningen i vår webbutik.

Allt om Hobby nr 4/2019 fanns ute till försäljning hos våra återförsäljare under september och oktober 2019! Du kan fortfarande hitta tidningen i vissa välsorterade hobbybutiker och den går att beställa direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik!

Du kan också prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera. Du kan även läsa tidningen digitalt i vår app. Läs mer här!