Vectron – Modern dragkraft för Hector Rail

Roco har under våren levererat två modeller i skala 1:87 av Hector Rails moderna ellok av typen 243. Förebilden till modellerna är det nya standardlok av typen Vectron som används av många tågoperatörer.

När det blev officiellt att Hector Rail valt att investera i tjugo nya moderna ellok, av standardtypen Vectron från Siemens, var vi nog många som förstod att det inte skulle dröja länge innan vi fick se modeller i olika skalor från flera tillverkare. Märklin var först ut med en modell i skala 1:87, som levererades i slutet av förra året. Tidigare under hösten hade Roco aviserat sina planer på en modell av Hector Rail 243.001 (art.nr: 73972) med aviserad leverans i mars 2019. I samband med årets mässa i Nürnberg meddelade Roco att hela den planerade serien modeller av Vectronloket i Hector Rails färger hade blivit fullbokad av företagets återförsäljare, ochatt man därför valt att även producera en modell av 243.002 (art.nr: 73310). I samband med att Roco levererade modellen till sina återförsäljare fick vi möjligheten att låna ett exemplar av den senare modellen, utförandet med förinstallerad ljuddekoder (art.nr: 73311). Båda modellerna har även producerats i 3-rälsutförande med förmonterad ljuddekoder i loken (art.nr: 79973 samt 79311). Det är ingen tvekan om att Roco har kunskapen om att tillverka modeller som går bra och har alla de detaljer som finns hos förebilden. Modellen av Hector Rail 243.002 är inget undantag. Detta var inledningen av artikeln. Läs mer i Allt om Hobby 2/2019.


Du kan köpa tidningen i hobbybutiker, välsorterade tidningshandlare eller direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik!

Du kan också prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera. Du kan även läsa tidningen digitalt i vår app. Läs mer här!