The Cornmill – Smalspåret vid kusten

Detaljer, detaljer, detaljer. Skaparen av anläggningen ”The Cornmill” har inte lämnat något åt slumpen. Henk Wust är mannen som bygger detaljrikt i alla skalor.

Fem meter lång, men inte mycket mer än en halvmeter bred. Det är den nederländska utställningsanläggningen ”The Cornmill”. En smalspårig modelljärnväg i skala 1:76, även benämnd som 009 med anledning av spårvidden på 9 mm. Skalan är brittisk och likaså den tänkta miljön på modelljärnvägen. Någon exakt förebild saknas, men det skulle kunna vara överallt och ingenstans längs med Englands sydkust, säger skaparen Henk Wust med ett leende. Henk är en erkänd modellbyggare som ligger bakom ett antal välkända utställningsanläggningar som Punta Marina, Smeerdijk och De Terugtocht. De senaste åren har han tillsammans med sina vänner medverkat vid ett tiotal utställningar och mässor runt om i Europa varje år. Att bygga modelljärnvägar som han får visa upp för andra intresserade är något som Henk verkligen brinner för. Han berättar att det är många timmar av förberedelser och massor av arbete omkring varje utställning, men att det varje gång ger så mycket tillbaka. Det märks att Henk är uppskattad av många. Hela tiden är det nya besökare på mässan som kommer förbi för att hälsa på den berömde modellbyggaren och han tycks känna igen dem alla.

Läs mer om anläggningen i Allt om Hobby nr 2/2019.

Du kan köpa tidningen i hobbybutiker, välsorterade tidningshandlare eller direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik!

Du kan också prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Dessutom ingår möjligheten att läsa Allt om Hobby digitalt och hela det digitala arkivet utan extra kostnad! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera.

Vill du inte läsa tidningen på papper så finns den även helt digitalt i vår app. Läs mer här!