Lysdioder i modeller

Lysdioden har en rad goda egenskaper som gör att de passar utmärkt att använda i modeller. Men hur fungerar de och hur ska de installeras? Här ska vi presentera det du behöver veta och lite till!

För de flesta belysningseffekter i modeller är lysdioder vida överlägsna glödlampor. Jag har många gånger pratat med modellbyggare som valt miniatyrglödlampor istället för lysdioder med motiveringen att de inte kan elektronik. Men det är inte ett dugg krångligt att använda lysdioder i modellerna. För att använda lysdioder behöver man inte förstå hur de fungerar, men om man vill så är inte heller detta är speciellt komplicerat.

Läs hela artikeln i Allt om Hobby nr 2/2019.

Allt om Hobby nr 2/2019 hade försäljningsperiod 2019-04-30 – 2019-06-24. Tidningen kan finnas hos välsorterade hobbybutiker eller beställas direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik! Du kan även köpa ett digitalt lösnummer i vår app! Läs mer här! Du vet väl att du kan prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Dessutom ingår möjligheten att läsa Allt om Hobby digitalt och hela det digitala arkivet utan extra kostnad! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera.