Joakim Bonniers Lotus 49B

Den japanska tillverkaren Ebbro har släppt ett flertal intressanta tävlingsvagnar i skala 1/20 den senaste tiden. En variant är den Lotus 49B som kördes av bland andra Joakim Bonnier. Vi har provbyggt modellen.

Nya tillverkare verkar poppa upp som svampar ur jorden numera i plastmodellvärlden. Ebbro är en av dessa och de har hittills satsat på tävlingsvagnar och lite udda personbilar. Bland annat har de tidigare släppt fina modeller av både Renault 4 L och Citroen DS 19 i skala 1/24. Något släktskap torde finnas mellan Tamiya och Ebbro eftersom en granskning av bygginstruktion och uppbyggnad av delarna skvallrar starkt om Tamiyas egen produktion. Dessutom är skalan på formelbilarna 1/20, precis som hos Tamiya. Alla färgreferenser hänvisar dessutom till Tamiyas eget sortiment. En modell som företaget producerat är Lotus 49B. En bil som kördes av bland annat Joakim Bonnier. Som komplement finns även ett dekalark med korrekt märkning till Bonniers bil från REJI model.

Läs mer om modellen i Allt om Hobby nr 2/2019.

Allt om Hobby nr 2/2019 hade försäljningsperiod 2019-04-30 – 2019-06-24. Tidningen kan finnas hos välsorterade hobbybutiker eller beställas direkt av oss på förlaget. Priset är detsamma oavsett var du köper den. Klicka här för att komma till vår webbutik! Du kan även köpa ett digitalt lösnummer i vår app! Läs mer här! Du vet väl att du kan prenumerera på Allt om Hobby! Då får du tidningen bekvämt hem i brevlådan sex gånger om året, och till ett lägre pris jämfört med att köpa lösnummer! Dessutom ingår möjligheten att läsa Allt om Hobby digitalt och hela det digitala arkivet utan extra kostnad! Läs mer här: www.alltomhobby.se/prenumerera.