En tidning om modellhobby!

Svenskt från Roco 2018

Många har haft en klassisk orange Rc3 med lite modernare märkning på önskelistan. Häromåret kom Roco med en orange Rc2 i originalutförande men många har saknat en modell med den märkning som loken hade under decennier och detta har Roco uppenbarligen lyssnat på då man planerar att komma med en modell redan till sommaren. Vilket loknummer man kommer med är ännu höljt i dunkel. Modellen kommer även i utförande för både 2- och 3-räls med ljud. Den analoga 2-rälsversionen har art.nr 73394.

 

Malmloket Dm3 är en modell som blivit en verklig succe för Roco. Till hösten kommer man med ännu en modell av loket i det moderniserade blå utförandet. Vilken lokindivid man kommer att tillverka är ännu en hemlighet. Modellen kommer i analogt 2-rälsutförande med art.nr 72647 och med ljudversioner för både 2- och 3-räls.

Under året blir det en av många efterlängtad comeback för Rocos modeller av 80-talsvagnarna i brunt utförande. Man kommer med en förstaklassvagn med art.nr 74512 och två andraklassvagnar med art.nr 74513 och 74514.

Under året kommer Roco även med ännu en sats med malmvagnar av typerna Uad/Uadp. Satsen kommer ha andra vagnsnummer än tidigare och har art.nr 67084. Det kommer även en ny modell av den tidigare utgivna malmvagnen med slutsignal, denna modell har art.nr 76406.


En modell som redan nu är på väg till butikerna är en Eaos med SJ-märkning. Vagnstypen har i Sverige använts för framför allt skrottransporter. Det är en vagnstyp som varit vanligt förekommande sedan 1970-talet och även om man fortfarande kan se dem emellanåt så har de i stort sett ersatts av olika typer av containervagnar. Modellen har art.nr 76908.

 

En annan klassiker från Roco som gör ett återbesök i år är den täckta Hbikks-v. Under 1990-talet kom det ett antal varianter i modell av denna godsvagn som under 1980 och 1990-talet kom att ersätta gamla slutna Gbs-vagnar och nu har Roco uppenbarligen hittat ännu en variant att producera i liten skala. Modellen kommer med art.nr 76665.

Slutligen så kommer Roco även med en sats innehållandes tre Tbis-vagnar märkta för SJ och Nordisk transport/Skanditrä. Satsen har art.nr 76169.

Samtliga bilder kommer från Roco.cc. Mer om nyheterna går att se i Rocos nyhetsprospekt som man kan se via den här länken.

 

 

 

 

Leave A Reply