En tidning om modellhobby!

Tung truck från ICM

Större industritruckar i skala 1:87 har under många år varit synonymt med produkter från Kibri. ICM Models har under hösten tagit fram en helt ny truck från Hyundai som vi har valt att titta närmare på.

ICM Models som i huvudsak producerar modeller i skala 1:50 har under hösten presenterat en färdigmodell av en större industritruck i skala 1:87. Det är inte företagets första modell i den mindre skalan, det finns sedan tidigare bland annat mobilkranar i sortimentet. Förebild för den truckmodell man nu har tillverkat är Hyundai 250D-9, en dieseldriven motviktstruck med kapacitet att lyfta 25 ton.

Den nya versionen av trucken har levererats till industrier runt om i världen det senaste året, men det har inte varit möjligt att få det verifierat om någon svensk industri använder den aktuella modellen. Truckar i den här storleken är dock mycket vanliga inom den tunga industrin såsom exempelvis stålverk, pappersbruk eller sågverk och modellen kan alltså passa i dioramor eller på modelljärnvägar där tungt gods hanteras.

Läs mer i Allt om Hobby nr 6/2017! Köp den tryckta tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller läs tidningen digitalt i app eller webbläsare.


Leave A Reply