En tidning om modellhobby!

Tågkalas i Tyskland

Det är ingen hemlighet att Märklin har trogna fans och när företaget öppnar upp sina fabriker så lockar det entusiaster från hela världen. Den andra helgen i september arrangerades Märklindagarna för 11:e gången och det blev en tågfest i tre dagar.

Under tre dagar i september samlas hela branschen i den lilla staden Göppingen. Årets stora evenemang hade rekordpublik och under de tre dagarna hade man lite mer än 60 000 besökare som fick ta del av både modeller och riktiga tåg. Många tillverkare brukar komma till den mj-mässa som arrangeras varje höst och i år fanns även Roco och Fleischmann på plats.

Det fanns sex olika utställningsområden på spridda platser i staden och för att transportera runt alla besökare fanns det ett trettiotal gratisbussar som gick i en slinga mellan alla utställningsområden. Ett evenemang som detta kräver enorma insatser och under Märklindagarna så arbetade 400 av företagets anställda med att skapa så bra förutsättningar som möjligt för evenemangets besökare.

Läs mer i Allt om Hobby nr 5/2017! Köp den tryckta tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller läs tidningen digitalt i app eller webbläsare.


Leave A Reply