En tidning om modellhobby!

En studie i blått från Märklin

Nyligen har en av de större svenska nyheterna för 2017 levererats till handlarna från Märklin. Förebilden är det renoverade och färgstarka ”Blå Tåget” som knyter samman landets två största städer.

Sedan 2011 finns det möjlighet att åka både modernt och nostalgiskt. Nostalgin står 1960-talsvagnarna för medan loket är av modernt snitt. Marknadsföringen betonar att med det ”Blå Tåget” sätter man komfort och lyx i första rummet. Det tar lite längre tid att komma fram men å andra sidan så hinner ögonen vila på landskapet i godan ro under färden. En restaurangvagn finns också där det serveras mat som lagats ombord. Riktigt porslin och servitörer som passar upp vid borden förstärker upplevelsen att åka tåg på ”gammalt” sätt.

Tåget trafikerar flera gånger i veckan sträckan Uppsala – Stockholm – Göteborg. Företaget Skandinaviska Jernbanor som står bakom trafiken valde från första början att hyra moderna lok för sina tåg. Initialt kördes tågen med Railpools ellok av typen 185. Dessa byttes under 2013 ut till lok av typen Vectron från…

Läs mer i Allt om Hobby nr 5/2017! Köp den tryckta tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller läs tidningen digitalt i app eller webbläsare.


 

Leave A Reply