En tidning om modellhobby!

Säkra Kontakter

Att kablar kan kopplas isär och samman på ett tillförlitligt sätt på ett modellflygplan är av allra största vikt. Konsekvenserna av att tekniken inte fungerar när flygplanet är i luften blir lätt dramatiska. Daniel Larson har tittat närmare på en serie kontakter från Emcotec, som ska vara säkrare än de som redan finns på marknaden.

Valet av kontakter till vingservon och andra eventuella delningar på flygplanskroppen har alltid varit en källa till långa diskussioner på fältet. Vilken kontakt som anses säkrast mot glapp och slitage har det sällan funnits någon enad mening om. En del av oss har upplevt konsekvenserna av att kabelkontakter vibrerat isär under flygningen eller att de oxiderat med tiden. I bästa fall har man tappat en del funktioner i den delen av flygplanet men i värsta fall är den delen av flygplanet helt utan funktion. Jag har själv ofta använt Multiplex MPX6 (6 stift) kontakter och även en Multiplex liknande med 8 stift. Även ute på fält har jag sett andra piloter som flitigt använt dessa kontakter. Multiplex kontakter har mycket friktion mellan hane och honkontakten och det
skall mycket till om de skall hoppa loss, men teoreti

Läs mer i Allt om Hobby nr 2/2017! Köp tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller ladda ner tidningen i vår app.Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.