En tidning om modellhobby!

Vossloh G6 från Piko

Tysktillverkade dieselloket Vossloh G6 har blivit ett allt mer populärt diesellok för växling på bangårdar och industriområden. Loktypen har i Sverige använts av Hector Rail och TX Logistik. Vi har kikat närmare på Pikos nya modell av Vossloh G6, ett växellok för den moderna industribangården.

Med ett utseende som påminner omdet svenska växelloket V5 så levererade Vossloh redan 2008 de första loken av typen till tyska industrier med egen växling. Försäljningen gick kanske lite trögt i början, men med beställningar på 40 st lok till stålverkskoncernen VPS, 16 st lok till kemikaliekoncernen BASF och 6st lok till tågbolaget CapTrain, kompletterat med 35 st lok av typen till det egna uthyrningsbolaget har Vossloh G6 blivit en etablerad och uppskattad loktyp.

Läs mer i Allt om Hobby nr 2/2017! Köp tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller ladda ner tidningen i vår app.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.