En tidning om modellhobby!

Swebrick på Uppsala Konsert och Kongress

Det var långa köer och trångt bland borden när föreningen Swebrick arrangerade en publik träff i den kanske mest centrala mötesplatsen i landets fjärde stad. Plastklotsarna fascinerar både unga och gamla.

Några av landets duktigaste Legokonstnärer hade tagit med sina alster till borden på utställningen. Skaparen av katedralen blev ett par veckor senare utsedd till Årets Mästerbyggare av föreningen Swebricks medlemmar. Skapande baserat på Legoklotsar är mer inne idag än någonsin. När den svenska föreningen Swebrick arrangerar publika visningar så har det ofta blivit kaotiskt. Evenemangen drar tusentals intresserade i alla olika åldrar. Det var även fallet när man för en helg flyttade in sina fantastiska skapelser på Uppsala Konsert & Kongress (UKK). Trots att det från början kändes som gott om plats blev det efter några timmar väldigt fullt i lokalen och med restriktioner om hur många som fick vara i lokalen på samma gång blev det snabbt en lång kö som sträckte sig över hela det intilliggande torget.

Läs mer i Allt om Hobby nr 2/2017! Köp tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller ladda ner tidningen i vår app.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.