En tidning om modellhobby!

Rallypassion

En rallybil i skala 1:43 satte igång ett samlande som med tiden blev både skapande av helt unika modeller och en egen rallybil i fullskala. Vi har träffat hobbyentusiasten Andreas Sigfridsson och kikat in i hans rallyrum.

Att Andreas verkligen brinner för sin samling av rallybilar i modell är tveklöst. Det hela började för tjugo år sedan när den första modellen köptes på en lokal marknad. Att det två decennier senare skulle vara en samling som upptar väggutrymmet i ett helt rum i villan kunde han då inte ana. Den första modellen var en avbildning i skala 1:43 av den Subaru som Colin McRae nyligen hade blivit tidernas yngste världsmästare i. Modellenvar tillverkad av portugisiska Troféau Models och Andreas kompletterade snart den första modellen med McRaes stallkompis Carlos Sainz bil av samma typ.

Läs mer i Allt om Hobby nr 2/2017! Köp tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller ladda ner tidningen i vår app.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.