En tidning om modellhobby!

Lokmodeller Ny småserietillverkare med fokus på lok

Efter att under flera år ha ägnat mycket av sin lediga tid till att bygga modeller föddes tanken på att ta fram egna byggsatser av de lok som saknades i samlingen. Tillsammansmed sonen Johan har nu Stefan Wikestedt levererat de första etsplåtarna som småserietillverkaren lokmodeller.

Hela livet har Stefan Wikestedt varit intresserad av mekanik och elektronik. Som liten grabb byggde han fungerande elektriska motorer, flygplan och båtar.Men tågen, och speciellt ångloken, hade
redan då en mycket speciell dragningskraft på Stefan. Han berättar:– Jag minns mycket väl när jag och enkompis cyklade från Östhammar till Gimo. Vi var nog i sjuårsåldern om jag inte minns fel. Det är nästan två mil mellan de båda orterna och ångloken fanns ju i Gimo så det var bara att cykla på.

Läs mer i Allt om Hobby nr 2/2017! Köp tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller ladda ner tidningen i vår app.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.