En tidning om modellhobby!

En amerikansk allkonstnär

Den amerikanska traktorn Case VAI var vanlig på andra världskrigets alla fronter. Den relativt nya producenten Thunder Model har släppt en byggsats i skala 1:35 som Anders Isaksson har kikat lite närmare på.

Det kan utan överdrift konstateras att marknaden för plastbyggsatser lever och frodas, vilket inte minst märks på att nya tillverkare fortsätter att dyka upp här och där. Inte sällan gör de
genast avtryck genom att släppa modeller av ovanliga och udda förebilder. Thunder Model är en relativ nykomling och utgör med sin amerikanska traktor, som betecknades Case VAI, ett bra exempel på en ovanlig förebild. Denna typ av traktor tjänstgjorde på de flesta av andra världskrigets fronter och kom att användas för allehanda uppgifter där drag- eller grävhjälp ochandra ingenjörsmässiga insatser kunde behövas. Hittills har Thunder Model gett ut traktorn i två olika varianter och här ska jag beskriva bygget av den senaste versionen som är utrustad med skopa.

Läs mer i Allt om Hobby nr  2/2017! Köp tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller ladda ner tidningen i vår app.


 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.