En tidning om modellhobby!

Y1 från One87

Under hösten blev en serietillverkad modell av motorvagnen Y1 i H0 verklighet. Det är tillverkaren One87 som valt att ta fram en mycket begränsad serie mässingsmodeller av denna 1980-talsklassiker.

Med ett utseende som bara en mor kan älska blev denna svenskanpassade skapelse från Italien mottagen med mycket blandade känslor, när den togs i trafik på svenska spår. På många håll ersatte de nya motorvagnarna rälsbussar från 1950-talet och ur komfortsynpunkt var de ett lyft för resenärerna på många bibanor. Den första tiden var kantad av återkommande tekniska problem. Faktum är dock att denna moderna dieselrälsbuss efter snart fyrtio år fortfarande är i trafik. Byggsatser av Y1 har funnits i både H0 och N-skala, men att ingen tillverkare har valt att serietillverka modeller av Y1 är egentligen märkligt.

Läs mer i Allt om Hobby nr 1/2017! Köp tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller ladda ner tidningen i vår app (en tjänst som kommer under våren).

 

Leave A Reply