En tidning om modellhobby!

Plastmodeller i Nürnberg

Utbudet av plastmodeller fortsätter att växa, både från de stora etablerade tillverkarna och mindre aktörer. På årets mässa i Nürnberg hittade vi flera exempel där samma förebild nu finns hos flera tillverkare.

Det senaste decenniet har vi sett en oöverträffad ström av nya plastbyggsatser och också av nya tillverkare, i huvudsak från Asien. Många objekt som tidigare bara fanns i mindre upplagor från så kallade garagefirmor blir nu till verklighet i injektionsgjuten plast av hög kvalitet. Utvecklingen är kanske inte så förvånande med tanke på att producenterna hela tiden måste hitta nya hål i marknaden för att komma upp med något unikt. Innan Internets födelse var de stora mässorna i Nürnberg och Shizuoka årets höjdpunkter vad gällde presentationer av kommande produkter och få kände till vad som var på gång. Numera har de flesta nyheterna redan annonserats ut medvetet, eller läckt ut via sociala medier långt innan modellen nått produktionsstatus. Det är dock oftast först på plats som det går att få en verklig uppfattning om de nya produkterna, och möjligheten att diskutera dessa med tillverkarna, liksom att få en realistisk bild av när produkten faktisk kommer att finnas i butik.

Läs mer i Allt om Hobby nr 1/2017! Köp tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller ladda ner tidningen i vår app (en tjänst som kommer under våren).Leave A Reply