En tidning om modellhobby!

M/S Ven i skala 1:32

Efter år av förberedelser och modellbygge i verkstaden är nu Lars Jacobssons projekt att bygga Venbåten färdigt. Resultatet är en fantasisk modell med många intressanta detaljer.

Efter att jag byggt färjan Dana Scarlett (som också är en Landskronabåt från Öresundsvarvet) bestämde jag mig för att försöka hålla mig till Öresundsvarvets båtar, och började leta efter ritningarna. Jag jagade rätt länge, och till slut hittade jag allt jag behövde på Riksarkivet i Lund. Venbåten valde jag för att min fru har anknytning till Ven och för mig har den alltid funnits i Landskronas hamn. Jag tog med mig kameran och körde till Riksarkivet för att fotografera ritningarna. Väl där fick jag ta på mig vita bomullshandskar, och framför mig hade jag orginalritningarna på Venbåten från 1939. När väl bilderna låg i datorn så började planeringen inför bygget. Detta innebar en hel del datortid då jag ritade av ritningarna för att få ut mallar på båtens alla delar. Man måste redan i denna del av bygget tänka ut var skarvarna ska placeras på de delar som ska kunna lyftas av.

Läs mer i Allt om Hobby nr 1/2017! Köp tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller ladda ner tidningen i vår app (en tjänst som kommer under våren).Leave A Reply