En tidning om modellhobby!

Märklins moderna motorvagn

Något som blir allt mer populärt bland tillverkarna av modelljärnvägar är pendel- och regionaltåg. Märklin har under hösten 2017 producerat en vackert röd modell i den prisbilligare serien ”Start Up”.

Modellerna i serien ”Start Up” är främst riktade till den yngre kundkretsen, men motorvagnen passar alldeles utmärkt även till erfarna modellrallare.
Förebilden är en modern typ av motorvagn och är utförd i märkning från tyska DB. Modellen finns i flera länder och säkerligen kommer ett flertal nya versioner ut i framtiden från Märklin. Litterabeteckningen är BR 640 och vagnen är dieseldriven med låga insteg som ligger i nivå med perrongerna. Pendeltåget har märkning för både första- och andraklassavdelningar samt utrymme för cyklar och barnvagnar i mitten.

Leave A Reply