En tidning om modellhobby!

Kamouflage i skala 1:35

Många av oss har egna erfarenheter av försvarsmaktens fältuniform 90. Men hur återger man det klassiska mönstret i modell. Lars Brändström beskriver här i detalj hur han skapade en figur i fält.

Figuren kommer från :Dvision, är gjuten i resin och kommer i ett set om två soldater i skala 1:35. En som sitter och en som går eller står. Figurerna har funnits på marknaden i några år nu och lanserades först under märket D-toys. Mig veterligen finns det ingen svensk butik som säljer dem, men det går fortfarande att hitta på nätbutiker och auktions-sajter. De släpptes ungefär samtidigt som när Strf 90 kom som modell och är med största sannolikhet tänk att användas med den. Uniformen som återges är en M90P (pansar) som skiljer sig lite från den vanliga fältuniformen. Det är två i detaljerna mycket korrekt återgivna figurer, gjutningarna är också helt godkända med endast lite putsning och rensning av gjutskarvar. Uniform och utrustning motsvarar en värnpliktig eller officer fram till cirka 2009. Det första som slog mig när jag öppnade paketet med figurerna var att jag förmodligen skulle behöva byta ut huvudena, de är ganska basala och det finns helt enkelt så mycket bättre.

Läs mer i Allt om Hobby nr 1/2017! Köp tidningen som lösnummer, starta en prenumeration eller ladda ner tidningen i vår app (en tjänst som kommer under våren).Leave A Reply